Újra hétfő, napelem pályázat

Csodás hétvége után újra hétfő van. Azért be kell hogy valljam, el tudtam volna fogadni, ha mondjuk tart még vagy két napig ugyan ilyen szép idővel, és nem reggel az óra csörgésére ébredek.

A hétvége

Arra készülve, hogy hétvégén csak otthon leszünk, és ki sem teszem a lábamat a kapun, már pénteken bevásároltam. Megvettem mindent, ami a hétvégi menühöz kell. Úgy döntöttem, hogy nem fogok nagy dolgot főzni, miután szép idő ígért, akár mennyire is szeretek, nem akartam a fél napot a konyhában tölteni azzal, hogy milyen szuper menüt varázsolok majd. Hogy mit főztem, mi volt az az egyszerű menü?

Szombatra arra gondoltam, hogy sütök egy csirkét egészben. Az internetet böngésztem, és sok jó oldalt találtam, mint mondjuk ezt is. Szóval, egész csirke, és hogy ne kelljen sokat szöszmötölni, és tavasz révén kicsit egészségesebb dolgokat is együnk, egyszerűen készítettem egy friss salátát mellé. Minden féle zöldséggel, paradicsom, hagyma, saláta, káposzta… és egy egyszerű öntetet mellé. Annyi előkészület volt csak, hogy a csirkét meg kellett mosni, befűszerezni, és megsütni. Ezzel sem bajlódtam sokat, mert a barátnőm készít házi fűszereket, és kaptam tőle múltkor egy kis üveggel. Van venne minden féle szárított fűszer. Na ezt a keveréket szórtam a csirkére, és egyszerűen azzal a recepttel, amit itt találtam ha jól emlékszem, elkészítettem. A lényege annyi, hogy só ágyra kellett a csirkét ültetni, így nem szárad ki, mert a só gőze átjárja- valahogy így magyarázta a recept. Mindegy gondoltam lesz ami lesz, erre készültem, és ez tényleg gondozás mentes.

Miután a csirke bent csücsült a sütőben, nem volt semmi tenni valóm, hiszen annak legalább egy óra kell, ha nem több. A salátát pedig majd akkor készítem el, mielőtt ennénk, mert frissen szeretjük. A darabolás mg amúgy is gyorsan megy, hiszen mindent egy tálba lehet szórni.

A szombat további tennivalója

Hát az idei első fűnyírás is megtörtént. Be kell hogy valljam, idén még nem jutottunk el odáig, hogy levágjuk a füvet. Ekkora „hadművelet” nálunk csak hétvégén jöhet szóba, mert elég nagy a kert, és hétköznap erre nincs idő. Mire mindenki hazaér, már nem állunk neki egy majd 2600 m2 kert gondozásának.small-207574_640

Szóval amíg a csirke sült, előszedtük a kerti szerszámokat, és mindenki ment a dolgára. A férjem kint kezdte el a fűnyírást, én pedig bent. Mivel van egy fűkaszánk, és egy tologatós villany motoros fűnyírónk, mind a ketten tudjuk vágni. Kint nem tudnám a tologatóssal, mert olyan göröngyös hepe hupás, viszont bent elég egyenletes a talaj, és nem okoz gondot.

A hát előtti részt pont befejeztem, mire csipogott a telefonom, és jelezte, hogy rá kellene nézni a csirkére. Talán 11 óra volt, mikor jelezte, hogy készen van hamarosan.

A saláta darabolása már gyorsan ment, így pontban 12 órára készen is voltunk, és már ehettünk is. Az ebéd utáni kávézáson kívül sok szusszanásunk nem volt, mert a kert nem várt, és be kellett fejezni…

Vasárnap vásárnap

Havonta egy alkalommal van vásár a közeli kis városban. Van ott minden ilyenkor, mintha a régi piacok hangulatát kevernénk egy állat vásárral, egy kirakodó vásárral, és egy kis étellel. Hatalmas a hely, és azt gondolom órák mire valaki bejárja.

Nem mintha nem tudunk volna mit csinálni, de úgy döntöttünk, hogy elmegyünk, és kihasználjuk a jó időt. Nem hiszem, hogy az a három vagy négy órán fog múlni minden amit kint töltünk. Amúgy is ritkán van lehetőségünk sétálni, vagy közösen elmenni valahova, még jót is tett a lelkemnek.

A vasárnap délelőtt ezzel el is ment, majd egy kis újabb kerti munka követte. Délután felé azáért már igyekeztünk kicsit pihenni is, és a holnapi napra készülni.

Ma már újra munka. Nem volt kedvem bejönni dolgozni, de ez van. Gondolom nem egyedül voltam ezzel így, hanem sokan másik is a hétvégi csodás idő után. Most megint várhatom a hétvégét, és hogy végre napsütésben legyek. A munka mellett Andi a barátnőm megkért, hogy nézzek utána a napelem pályázatnak. Van e valami hír, vagy lesz e mostanában? Majd valahova ezt is besuvasztom. Néha még eszembe jut a hétvége szépsége, és azt gondolom, hogy a hét elején ebből fogok majd erőt meríteni.