Régi öregek, és a shiro bukósisakok

Nagyapám sokat mesélt még mikor gyerek voltam, hogy ők miket csináltak, milyen csínytevéseik voltak.

A gyerekkorom

Mivel a szüleim dolgoztak, így a nyarakat mindig a nagyszüleimnél töltöttük. Szegények volt, hogy ott voltunk 3-4 is, csoda, hogy kibírták velünk. Igaz, az ő gyerekeiket is felnevelték, de azt gondolom ez a generáció már sokkal másabb. Azért az is igaz, hogy mi elég szigorú neveltetést kaptunk, még magáztuk a szüleinket is. Te már tegezted őket, vagy te is magáztad?

A nyarak nagyon jól teltek, sokat voltuk a szabadban, és nagyapámmal volt hogy a szerszámosában bütyköltünk. Volt hogy kis kocsit csináltunk, de olyan is volt, hogy kis babaházat fabrikált a lányoknak. A csajok persze lányos dolgokat csináltak, kukoricából babát csináltak, vagy kötni tanította őket nagyanyám.

A régi sztorik

Nagyapa sokszor mesélt, hogy miket játszottak akkoriban. Sokszor kártyáztak, vagy malmoztak, de volt sok olyan játék, aminek a nevére nem emlékszem. Volt valami golyós játék is, a nevére nem emlékszem.

A legjobb sztorik közé tartozott, amikor már kamasz volt, és az egyik barátjának az édesapjának elkötötték a motorját. Persze lebuktak, és büntetés is járt érte, de mindig azt mondta, hogy megérte. Akkor azért mások voltak a motorok, és a hozzávalók is. Manapság már annyi kütyü van, és annyi féle holmi, hogy nem is merne elindítani egy motort sem. Múltkor valami motoros műsort nézett, a shiro bukósisakokról is szó volt, persze ehhez ő már nem ért. De volt olyan sztori is, amikor a haverokkal dinnyét mentek „kölcsönözni” a földekről…

Emlékszem, szép idők voltak amikor még lent töltöttük a castle-947556_640nyarakat. A falujuk határában volt egy romos vár, sokat jártunk oda az unokatestvéreimmel játszani. Akkor még más volt, ki lehetett menni, és nem volt gond, hogy valaki hol játszik. Ma már nem biztonságos kiengedni a gyerekeket az utcára, hisz annyi baj történik folyton. Azért ebből a szempontból mennyivel jobb volt régen…szabadon játszhattunk, felhőtlenül a nélkül, hogy félnünk kellett volna.