Pszichológiai betegek otthonában jártam…

Egyik ismerősömet kísértem el egyszer a pszichiátriai betegek otthonába, mert sajnos az nagynénje oda került. Elég szomorú sztori, de mégis csodálatos dolog történt velem ott.

Ez a történet 3 évre nyúlik vissza, azóta teljesen más az életem. Tudni kell, hogy van egy kisebb autós boltom, de mindig épphogy kijöttem hó végére, szinte soha nem voltak nagy bevételeim. Ennek ellenére 10 éve már űztem az ipart és lelkesen egyengettem a kis boltom útját. Nagyon a szívemhez nőtt, így nehéz lett volna elengedni, de mint a mondás tartja, türelem rózsát terem! A rózsa az én esetemben egy webáruház volt…

Meg is magyarázom, hogy Te is értsd.

Amikor elkísértem az ismerősömet erre a helyre, én kint az otthon előtti parkban vártam meg őt. Egyébként azért én kísértem el, mert nekem van autóm, neki nincs, sőt jogsija sincs, ezért szívességet kért tőlem. Szóval, amikor a padon ültem a parkban, leült mellém egy teljesen hétköznapinak kinéző férfi. Semmit nem mozgatott meg bennem a látványa, tipikus olyan ember volt, aki mellett simán elmegyek az utcán. Miután leült mellém, elkezdtünk beszélgetni. Azonnal akadt egy közös téma, ő is egy barátját hozta el ide, csak úgy, mint én.

Attilának hívták, és mivel elég sokáig kint voltunk, elkezdtünk beszélgetni a munkáról is. Elmeséltem neki, hogy van egy 10 éves autós boltom és elmondtam neki azt is, hogy mennyire a szívemen viselem a sorsát, még úgy is, hogy nem keresek egyáltalán jól vele.

Attila elmesélte, hogy az ő foglalkozása: webáruház készítés. Laikusként nem tudtam túl sokat erről az iparágról, de ő beavatott és szinte már azonnal világossá vált, kell nekem és az üzletemnek egy webáruház, hisz a mai világban már mindent a neten vesznek az emberek. Vegyük csak példaként a cipőket. Régen el se tudtuk képzelni, hogy ne próbáljunk fel egy cipőt, mielőtt megvesszük. Ezzel szemben manapság annyi a dolgunk, hogy kiválasztjuk a megfelelő cipőt, annak méretét és megrendeljük. Legtöbbször 1 munkanap alatt készhez is kapjuk, és ha esetleg mégsem stimmelne a méret, vagy bármi gondunk van a cipővel, vissza lehet küldeni, nekünk gyakorlatilag meg se kell mozdulnunk.

Pontosan ilyen kényelmet és rugalmasságot szeretnék biztosítani én is a vevőimnek. Azt szeretném, hogy pár kattintás után le is tudják zárni a vásárlást és boldogan dőlhessenek hátra és 1 munkanap alatt képes is legyen eljuttatni a vevőmhöz a terméket. Attila nagyon profinak tűnt, majd ez be is igazolódott, mivel 3 éve ő kezeli a webáruházamat és rohamosan nőtt a vevőim és megrendeléseim száma. Olyannyira beindította a boltomat, hogy kettő alkalmazottam is lett, tisztes bért tudok nekik adni és simán belefér a keretbe is szerencsére. Úgy érzem, hogy megérte ragaszkodnom az üzletemhez, mert lám, sikerült, amire mindig is vágytam.

Elég érdekes a történetem, ugye?

Gyakorlatilag egy közeli ismerősömnek köszönhetem ezt a találkozást Attilával. Azért az a része még mindig bizarr, hogy a pszichiátriai betegek otthonának a parkjában találkoztam vele, de az élet kiszámíthatatlan, mint azt mindannyian tudjuk.

Annyira jól megy már az üzletem, hogy egy nagyobb helységbe költöztünk és napelemet is szereltettem a bolt tetejére, ami ugyebár nem kevés pénz.

Konklúzióként annyit szeretnék üzenni mindenkinek, hogy tartsanak ki az álmaik mellett. Főleg akkor kell erősnek lenni, amikor hosszabb holtponton vagyunk, ez az az időszak, amikor a legtöbben feladják, mert beleunnak, és inkább kezdenek el valami mást, ami teljesen új és újra fel kell építeni mindent. Azért hozzá szeretném tenni, hogy nálam okosabbak is lehettek. Nem azt mondom, hogy én a „sült galambot vártam”, de sokáig ültem és nem tettem semmit a boltom fellendítése érdekében. Minden saját magam próbáltam megcsinálni, de így utólag már belátom, hogy ez butaság. Mások azért tanulják a szakmájukat, hogy abban a legjobbak legyenek és a munkájukkal, valaki más munkáját könnyítsék meg. Egyszóval: hajrá!