Papa és az új, barna bőr pénztárca

Tegnap előtt volt a nagypapám születésnapja. Ez nekem egy fontos nap, hiszen nagyon keveset látom, és milyenkor mindig alkalmunk támad a találkozásra. A program általában ugyan az szokott lenni. Reggel korán érkezem hozzá, be szoktunk menni a papi egyik régi barátjához a pszichiátriára, aztán ebéd egy kellemes Duna parti csárdában, délután pedig sétálunk egyet a folyóparton, nézelődünk, beszélgetünk, nevetgélünk együtt. Ez a nap a legszebb az évben, így mindig nagyon várom és ez idén sem volt másképpen. Egyetlen egy dolog van ezzel kapcsolatban, ami kicsit megizzaszt, és az az ajándékvásárlás. A nagyszülők mindennek örülnek, amin az unoka arcképe, rajza, írása van, így évekig ilyesmiket adtam neki ajándékba, de már én is unom, mit szólhat akkor ő hozzá, bele se merek gondolni.

 

Szóval kitaláltam, hogy idén mást veszek, de hogy mit pontosan, azt nehéz volt kitalálni. Minek örülhet vajon igazán szívből az öreg? Végül arra jutottam, hogy a legjobb választás egy ízléses és praktikus bőr pénztárca lenne. Már sok éve mondogatom neki, hogy cseréljük le azt a ronda, koszos szütyőt, amiben mindig a pénzét hordja, de mindig csak annyi volt a válasz, amolyan papás módon: „jó az”.

 

Gondoltam, ha veszek neki egy igazán minőségi és szép darabot, nem lesz választása, és használnia kell. Na, de mire kitaláltam, hogy ez lenne a megfelelő ajándék, addigra már csak 3-4 nap volt a szülinapig. A munkarendem nem igazán engedi meg, hogy napközben vásárolni menjek, így mindenképpen az online rendelés maradt. Fogalmam sem volt, honnan lehet jó minőségű bőr pénztárcát venni, így megkérdeztem egy kolléganőmet, aki sokat vásárol a neten, neki ez egyfajta hobbi, hátha tud segíteni. Nem is csalódtam, mert azonnal rávágta, hogy csak a bagbox.hu-ról rendeljek. Nagyon megbízhatóak, borzasztó gyors a kiszállítás, és csodaszépek a termékeik. Meg is néztem a kínálatukat, és tényleg szebbnél szebb bőr pénztárcák hada várt, amik közül alig tudtam választani. Végül egy barna színű, elegáns, fekvő pénztárcát választottam, és az ígértekhez híven meg is érkezett 3 munkanapon belül, becsomagoltam, és átadtam nagypapinak. Nagyon meglepődtem, mert a szokásos „nem kellett volna, minek költöttél” szövegre számítottam, ennek ellenére annyira örült neki, hogy még a szeme is könnybe lábadt. Azóta minden nap felhívott, hogy elmesélje, a Marika is megdicsérte a boltban, a piacon, de még a kocsmában is észrevették, hogy milyen szép, új pénztárcája van, és ő büszkén újságolta, hogy az unokájától kapta. Hát mi a boldogság az ember életében, ha nem ez? Örömet okozni valakinek, akit szeretünk. Már alig várom, hogy jövőre is ünnepeljük a szülinapját, de most okosabb leszek, és már most elkezdek rajta gondolkozni, mit vegyek neki ajándékba.