Könyv olvasás, szobalány állás

Gyerek korom óta szeretek olvasni, mindig is érdekeltek a könyvek. Eleinte persze rá nem lehetett volna venni, mint minden tinit, hogy elolvasson egy könyvet is, aztán változott valami…

Az első könyvem

shelf-159852_640Életem első könyve igen meghatározó volt. Azt hiszem minden akkor dőlt el, és jöttem rá, hogy milyen jó is olvasni. Persze anyám hiába mondta amikor unatkoztam, hogy vegyek egy könyvet a kezembe, unalmas óráimban, nem akartam. Aztán egyszer tényleg annyira unatkoztam, hogy levettem egy könyvet a polcról, ahol sorakozott anyám több száz regénye, románca… Levettem, beleolvastam, visszatettem, nem tudom, hogy hány könyvvel csináltam ezt meg, mire megtaláltam a megfelelőt. A könyv arról szólt, hogy egy külföldi férfinak, és egy asszonynak, született egy lánya, akit a férfi elrabolt…azt hiszem ezt a regényt sokan ismerik, akik szeretnek olvasni. Talán soha annyit nem olvastam egy ültő helyemben, mint akkor.

A további könyvek

Aztán már nem kellett erőltetni, hogy olvassak. Még arra is hajlandó voltam, hogy be iratkozzak a könyvtárba, hogy magam válogathassak a könyvek között. Persze ma már nem kell messzire menni, ha egy könyvtárat szeretnénk, hiszen számos könyvet le lehet tölteni az internetről, és otthon ki sem mozdulva miénk lehet számos könyv.

Minden féle könyvet szoktam olvasni, ami éppen érdekel. Lehet ez irodalom, vagy mondjuk szerelmes regény, de a kém könyvek is izgalmasok tudnak lenni. Mint mindenkinek, mára már nekem is van kedvenc írom. Minap a kezembe akadt egy könyv, talán az egyik barátnőmnél láttam, ami a külföldi szobalány állásokat mutatta be, és mesélt róla.

Ma már tudom, hogy a könyvek hasznosak, és idő töltés is tud lenni. Főleg a téli hideg időkben, amikor az embernek ahhoz sincs kedve, hogy kidugja az orrát a házból. Egy forró tea, vagy csoki, néha egy kis forralt bor, és egy  könyv, minden gondra vígasz lehet. Szeretek a kanapéra bekuckózni, egy jó meleg takaróval, és olvasni.