Egy idős úrral beszélgetek a hobbimról a munkahelyemen

Az egészségügyben dolgozok, egy pszichiátriai betegeket gondozó intézményben vagyok ápoló. Nagyon kemény meló ez, erősnek kell lenni hozzá lelkileg. Én nagyon szeretem a betegeimet, akiket gondoznom kell, nagyrészt Alzheimer-kóros, idős emberekkel foglalkozom, akik már keveset tudnak a világ dolgairól, ezért önellátásra képtelen, így kerültek be hozzánk. Amikor csak tudod, szoktam velük beszélgetni, de eddig a hobbim, a motorozás nem igen jött szóba. Ez igaz volt egészen múlt hét péntekig, amikor is új beteg érkezett az osztályra: Pista bácsi. Pista bácsit a lánya hozta be hozzánk, mert az öreg már nem tudott egyedül élni a lakásában, muszáj volt neki segítséget találni. Pista bácsi régen nagy motoros volt, amint ezt megtudtam a lányától, azonnal tudtam, hogy jóban leszünk mi az öregúrral. Az első napján én voltam beosztásban és meglepődve láttam, milyen éles elméjű idős úrral van dolgom. A beszédéből, gesztusaiból szinte nem is észrevehető, hogy Alzheimer-kórban szenved. Egy igazán kedves, melegszívű emberre ismertem benne, aki áhítattal mesélt nekem a régi motoros emlékeiről, a hatalmas túrázásokról, az országutak átszeléséről. Öröm volt hallgatni Pista bácsit, csillogott közben a szeme, amíg ezeket a számára sokat jelentő emlékeket mesélte nekem. Magukról a motorokról is sokat beszéltünk, műszerész lévén azok felépítéséről is sok újat tanultam tőle. Megígértem neki, hogy hozok be neki párat a motoros holmijaim közül. Nagyon örült ennek a felajánlásnak.

Az egyik motoros kesztyűmet vittem be neki a munkahelyemre, de vennem kellett egy másikat magamnak helyette, ezért elterveztem, hogy otthon majd körülnézek a kedvenc oldalamon, ami nem más, mint a Sixgear, ahol a legkirályabb motoros cuccok közül lehet válogatni. Kesztyűkből is jó nagy náluk a választék, szóval nehéz volt választanom. Egy félig bőr, félig textil nyári motoros kesztyű volt az, amit kiszemeltem magamnak, ami tökéletesnek tűnt számomra és méretemben is kapható volt. Be is raktam a kosárba a terméket és máris ott teremtem a fizetési lehetőségeknél. Azt szeretem a Sixgear-ben, hogy lehet nálunk bankkártyával is fizetni és mindig hamar kiszállítják a csomagokat. A kesztyű vásárlásánál is a bankkártyás fizetési lehetőséget választottam, ez a legbiztonságosabb módja annak, hogy terméket vásároljunk az interneten. Legalábbis nekem ez a véleményem. Szóval leadtam a rendelést, pont olyan egyszerűen, mint ahogy leírtam és pár nap múlva már a kezemre is húzhattam az új kesztyűmet.

Általában motorral járok munkába és Pista bácsi meglátta az új kesztyűmet az ablakból, mikor leparkoltam a pszichiátria előtt. Mikor bementem hozzá, meg is dicsérte, hogy milyen jól néz ki. Örültem a szép szónak és megígértem neki, hogy legközelebb, ha lesz szabadidőm, leülök vele a szobájában és végigböngésszük a Sixgear oldalát, hátha Pista bácsinak is megtetszik onnan valami és tudunk neki is rendelni egy menő motoros kiegészítőt.