A betegem családjától kapott ipadem

ipad képernyő javításÁpolóként dolgozom a fővárosi pszichiátrián. Mondanom sem kell, hogy nagyon nem egy egyszerű szakma. Kötél idegzet, gyomor, tűrőképesség és szociális fejlettség kell hozzá, másképp az ember saját maga is belerokkanhat. Azért kezdtem el ilyen területen dolgozni, mert még kisgyerek voltam, amikor az nagyapám a pszichiátriára került, súlyos elmezavarral. És bár senkit nem bántott, mégis úgy bántak vele, mint aki valami rosszat érdemel. Ezért szerettem volna, hogy ha az ilyen betegeket, akik hozzá hasonló problémákkal küszködnek, megfelelő ellátásban legyenek. És mivel az egészségügyi miniszter pozíció aligha nekem való poszt, úgy döntöttem, hogy eleinte önkéntesként, később már rendes munkaállományban dolgozom a pszichiátria zárt osztályán. És igyekszem arra feltenni az életemet, hogy amíg erőm és egészségem hagyja, a rászorulókon segítek.
Rengeteg nagyon tanulságos és persze hátborzongató történetem van, de mivel köt az orvosi titoktartás, így ezeket most sajnos nem mesélhetem el.

Nem úgy, mint egy olyan történetet, mely az egyik beteg családjához kapcsolódik, az ő jószívűségükkel és az én kétbalkezességemmel. Történt ugyanis, hogy egy igen csak jómódú család legidősebb tagját láttam el, mint ápoló, aki így pár év elteltével ki is kerülhetett a zárt osztályról. Hálából pedig a fáradságos munkámért, a család a kezembe nyomot egy nekem szánt ajándékot. Én nem akartam elfogadni, de hajthatatlanok voltak. Amikor hazamentem és kibontottam láttam, hogy ez bizony egy ipad. Méghozzá nem is akármilyen. Bontatlan dobozú teljesen ú ipad. Annyira megörültem neki, hogy azonnal bekapcsoltam és fél éven át, teljesen hozzám nőtt, annyit használtam. Sokkal kényelmesebb volt azon tárolni az adataimat és az irományaimat, feljegyzéseimet, mint papírokon, amik könnyen elkallódtak. A lényeg, hogy az egyik este már nagyon fáradt voltam, mert egybe lenyomtam egy 36 órás műszakot és figyelmetlen voltam, túlságosan az asztal szélén hagytam az ipadet, ami ennek köszönhetően fogta magát és képernyővel lefele, leesett a földre. Hiába kaptam utána, már nem értem el. És hát persze, jól betört a képernyője. Nagyon elkeseredtem és nagyon szégyelltem is magam, hogy egy ilyen ajándékot összetörök. De akkor már semmit nem tudtam csinálni. Gondoltam, hogy alszom egyet és másnap megpróbálok utána járni, hogy mégis mit tudok ez esetben tenni. Miután felébredtem, azonnal neki is fogtam az interneten a keresgélésnek. Szerencsére nem tört be annyira, hogy használhatatlan legyen, de inkább szerettem volna beruházni egy ipad kijelző cserébe, mint hagyni így tönkremenni. Nem sok idő után rá is találtam a megfelelő helyre, ahol a legjobb áron tudják nekem megcsinálni. Sajnos még így is aránylag sokat kell ráköltenem, de még mindig jobban járok, mint ha veszek egy teljesen új ipadet. Ami azt illetni, nagyon meg sem tehetném. A lényeg, hogy még aznap elvittem és beadtam egy kijelző cserére és kértem, hogy amennyiben van rá mód, cseréljék ki, amilyen gyorsan csak tudják, mert gyakorlatilag a munkaeszközömmé vált és nagy szükségem van rá a mindennapokban. A kiszolgálás nagyon kedves és készséges volt, azt mondták, hogy megtesznek minden tőlük telhetőt, és ez amúgy is egy „rutinműtét”, így nem fog túl sok időt igénybe venni. Inkább az telhet bele több időbe, hogy sok megrendelést kapnak és sorban végzik a munkát. Egy szóval pár nap és kész lesz az ipad, mondták. Ez így is történt. Pár napon belül írtak, hogy mehetek az ipademért. Gyönyörűen kicserélték a kijelzőt, nagyon elégedett voltam vele. És az ára is, mint említettem, egészen jutányos volt. Azóta is kifogástalanul működik. Mindenkinek csak ajánlani tudom, ha ilyen problémával kerül szembe, mint egy törött ipad kijelző.