Az új nyári gumikkal sikerült mihamarabb meglátogatnunk a nagyapát

Nemrégiben az a szomorú dolog történt, hogy be kellett vigyük a nagypapámat a pszichiátriára. Talán ez a jobbik este, hogy ő maga felismerte, hogy baj van, és segítségre van szüksége. Lassan két éve, hogy meghalt nagymamám, és a papus azóta sem tudta ezt feldolgozni. Mindannyian tudjuk, hogy a gyász hosszú, és fájdalmas időszak, azonban a pszichológusok szerint nagyjából fél év a normál lefutási ideje. Nyilván van, akinél ez kevesebb, és van, akinél ez hosszabb ideig tart. Ugyanakkor a két év az semmiképpen sem normális időtartam. Azt hiszem, hogy szegény papus nem kapott tőlünk kellő segítséget arra vonatkozóan, hogy átvészelje ezt az időszakot. Nekünk valahogy sokkal könnyebben és gyorsabban ment, hiszen elmentünk dolgozni, vagy van, aki tanulni, a lényeg, hogy mindenki élte tovább a hétköznapi életét. Ő azonban ott maradt egyedül, nem volt mit csináljon, nem volt kivel beszélgessen, ráadásul a ház minden szeglete a nagyira emlékeztette. Így úrrá lett rajta a depresszió. Ugyanakkor nagyon büszke vagyok rá, hogy saját magától felismerte, hogy baj van. Rájött, hogy ő nem szeretne tovább ebben az állapotban lenni, azonban úgy érezte, hogy egyedül nem tud kilábalni belőle. Valamint szerintem ez a kis környezetváltozás is jól jött most neki.

Most hétvégén szerettük volna őt meglátogatni, azonban azon kaptuk magunkat, hogy defektes az autónk hátsó kereke. Mi több, még a pótkerék is ki van lyukadva. Ráadásul vasárnap volt, így még annyira sem lett volna hova mennünk új gumikért, mint máskor.

Sírva hívtam fel az apukámat, hogy elpanaszoljam, hogy hogyan jártunk, és megkérjem, hogy kérjen elnézést a nevünkben a nagyapától, hogy most nem lehetünk ott. Apukám megnyugtatott, elmondta, hogy a nagyapa már sokkal jobban van, és a hét közepén már haza is engedik, majd ott meglátogathatom. Erre még inkább elkezdtem zokogni, hogy mi van akkor, ha addigra sem lesznek új gumijaink. Apukám ez ügyben is megnyugtatott. Mondta, hogy tud egy nagyon jó oldalt, ahonnan minőségi autógumikat lehet beszerezni nagyon jó áron, ráadásul 1-2 napon belül ki is szállítják a gumikat. Hogy ez az apu milyen okos!

Miután letettük a telefont egyből felmentem erre az oldalra, nem akartam egy percet sem tovább elpazarolni a pánikra. Nagyon gyorsan sikerült elintéznem a rendelést, mivel nagy segítségemre volt a nyári gumikereső. A keresőben beállítjuk, hogy milyen gumira lenne szükségünk, ezzel is megkönnyítve magát a keresési folyamatot. Gyorsan leszaladtam a garázsba, megnéztem, hogy pontosan milyen gumik vannak az autómon, mekkora a mérete, valamint milyen a márkája. Az biztos, hogy ugyanilyen, no name típusút nem fogok még egyszer venni, hiszen egy évnél tovább nem bírták. Igaz, hogy azok, amelyek az első kereken vannak, azok még mindig jó állapotnak örvendenek, de valószínűleg kevesebbet is vannak terhelve, mivel hátsókerék meghajtású autóról van szó. A garázsból visszasiettem a gép elé, és pikk-pakk meg is találtam a megfelelő gumikat. Most egy Hankook márkájú gumit választottam, mivel arról már nagyon sok jót hallottam. Bele is helyeztem a kosaramba a két darabot. Most le fogom cserélni mind a két hátsó kereken a gumikat, és azt, amelyik még ép állapotban van, pótkerékként fogom használni.

Azt hittem, hogy sokkal többe fog kerülni ez a két gumi, azonban most nagyon jó leárazások vannak. Majdnem minden terméken szinte-szinte 50%-os kedvezmény található. Egy-kettő regisztráltam erre az oldalra, és meg is rendeltem a kosárban lévő két terméket. Hogyha tényleg megjönnek két napon belül, akkor nyugodt szívvel meglátogathatom a nagyapát már otthon, a saját lakásában. Kíváncsi vagyok, hogy milyen hatással lesz rá a hazatérés, illetve, hogy mit fog mesélni, mi történt vele a pszichiátrián, és hogyan élte meg ezt az egészet.

Már alig várom, hogy lássam, és szorosan magamhoz öleljem, tudva azt, hogy már jobban van.