Az otthonnak új lakásbiztosítást kötöttünk

A labilis elmeállapotú emberek kapcsán nagyon fontos a környezet alkalmazkodása. Mivel tőlük önhibájukon kívül nem várható el, hogy az együttélés szabályait, a környezet és a saját maguk biztonsága érdekében fontos előírásokat betartsák, nekünk kell minél jobban felkészülnünk a váratlan eseményekre, s úgy kialakítanunk az otthont, illetve a saját magunk rutinját is, hogy az idomuljon az ő sajátos viselkedésükhöz és világukhoz.

Egy pszichiátriai kezelés alatt álló embereket elszállásoló épület esetében kiemelten fontos a lakásbiztosítás, hiszen az emberi tényező itt sokkal speciálisabb – pl. volt már példa arra, hogy gyújtogatott az egyik ápoltunk. Szerencsére nagyobb gond nem lett belőle, csak a festés sínylette meg, de annak helyreállítása is költséggel járt. A lakásbiztosítás összehasonlítás terén azonban egyikünknek sem volt megfelelő rutinja, így a szakember felkeresése mellett döntöttünk, hogy a lehető legjobb legyen a választott konstrukció.

Egy könyvelő barátom ajánlotta a Pannonsafe nevű céget, ahol nagyon sokféle pénzügyi természetű kérdésben tudnak az embernek segíteni, így a lakásbiztosítás összehasonlítás is egy olyan terület, melyben szakember támogat minket, s a legmegfelelőbb megoldást nyújtja számunkra. Fel is kerestük őket, hogy segítsenek a mi speciális körülményeink tekintetében kiválasztani azt a lakásbiztosítás, mely minél többféle káreseményt lefed, s biztonságban érezhetjük magunkat annak tudatában, hogy ha történik is valamilyen szomorú eset, legalább az anyagiak terén kapunk jelentős segítséget.

Az ügyintéző nagyon készséges volt, a lakásbiztosítás összehasonlítás során eljutottunk a legkedvezőbb konstrukcióhoz, melynek havi díja is vállalható volt, mégis valódi biztosítékot nyújtott a jövőre vonatkozóan. Az egyeztetési folyamat során nagyon alaposan átbeszéltünk mindent, egyáltalán nem maradtak bennünk kérdések, tudtuk, milyen események esetén fordulhatunk a biztosítóhoz, mi a teendő, ha ezek egyike bekövetkezik, s milyen határidőkkel számolhatunk pl. a kifizetés tekintetében.

Elégedettek voltunk a cég munkájával, nagy könnyebbséget jelentett, hogy a temérdek munkánk mellett levették a vállunkról az utánajárás terhét, s már csak a legkedvezőbb ajánlatok közül kellett kiválasztanunk a számunkra legszimpatikusabbat is. A jövőben is tartjuk majd a kapcsolatot, hiszen ha lehetőség van kedvezőbb biztosításra váltani, az alkuszunk tájékoztat majd minket.