A legmegfelelőbb ajándék… bukósisak akció

Az öcsém 20 éves lesz. Fogalmam sincsen, hogy mi lenne számára a legmegfelelőbb ajándék. Te tudnád, hogy mit vegyél egy ennyi idős srácnak?

A családunk

Az öcsém elég késői gyerekként született. A bátyám és köztem egy év van, míg az öcsém nálam 15 évvel fiatalabb. Emlékszem, amikor közölték velünk a szüleink, hogy kistestvérünk lesz. Nem is értettem, hogy miért, vagy minek, hogyan…anyám sem volt már fiatal, de végül is az ő dolguk. Persze furcsa volt hozzá szokni, hiszen amikor én 20 éves voltam, volt egy 5 éves öcsém. Kicsit furán hangzik igaz?

Persze szerettük a kis öcsköst, és segítettük anyánkat is. Valahol megértem, hiszen ő vallásos családból származik, és minden úgy történt, ahogyan a nagy könyvben meg van írva. Apám udvarolt anyámnak, majd megkérte a kezét, aztán jöttünk mi sorban, ahogy kellett.

A születésnap

El sem hiszem, hogy a kisöcsém is felnő végre. Nekem mindig olyan kicsi marad, de az idő attól még telik. A 20. születésnapját chocolate-layer-cake-882524_640ünnepeljük hamarosan. Már csak egy megfelelő ajándékra lenne szükségünk, de fogalmam sincsen, hogy mi az.

Arra gondoltam, hogy beszélek a bátyámmal Gergővel, hogy neki van e valami ötlete ezzel kapcsolatban.

Napok óta őrlődöm már ezen a kérdésen. Hiszen mindene megvan neki. A tévét bámulva jöttem rá a megfelelő ötletre. Az öcsém hobbija a motorozás, kéne neki venni valamit ami ezzel kapcsolatos. Az újságban olvastam bukósisak akcióról. Valahogyan ki kéne puhatolni, hogy melyik bolt volt az, és ott lehetne neki venni mondjuk egy ajándék kártyát. Beszélni is fogok a bátyámmal, ha ő is beszállnak, akkor egy szép összeget lehetne rátenni.

A megfelelő ajándék

Manapság egyre nehezebb már ajándékot vásárolni. Igaz mi a születésnapokon kívül már ünnepre nem ajándékozunk. A névnap maximum egy üveg borban, vagy egy virágcsokorban nyilvánul meg. A karácsony pedig abban, hogy a szüleinknél összeülünk mind, és egy ebédet eszünk. Szoktunk vinni egy üveg bort ajándékba, vagy pálinkát. Mint a mostani születésnap, ezek nagy ünnepnek számítanak, hiszen kerek évről beszélünk.

Remélem, hogy sikerül majd megfelelő ajándékot találni a testvérünknek. Anyám is kitesz majd magáért biztosan szokás szerint süt, főz valami finomat. Messze híres arról, hogy jól tud főzni. Ha arról volt szó, hogy valaki hozzánk jönne vendégségbe, mindig szívesen jön mindenki, hiszen ők is tudják, hogy finoman főz. Igaz mára már ő sem az igazi, de azért képes még ennyi főre megfőzni. Ezzel nekünk nem is lesz gondunk, hanem majd csak az ajándékkal, amit közösen fogunk odaadni.