A kandalló beépítése

Vásároltunk egy kandallót, melyet most be szeretnénk tetetni a helyére. Igen ám, de ez nem lesz annyira egyszerű, mint mi azt szerettük volna. Nektek van kandallótok?

Régi álomold-wagon-844138_640

Az én álmom volt az, hogy egyszer majd legyen a házban egy ilyen gyönyörűség. Sokan nem tudják, hogy milyen jó is leülni egy ilyen elé, és csak melegedni Emlékszem a nagyszüleimnek volt, és gyerekként mindig ott ültünk előtte a földön, és kártyáztunk.

Azért nem olyan egyszerű, hogy gondolok egyet, és akkor most beépítem. Nekünk nagy szerencsénk, hogy már a ház megvásárlásakor két kéménnyel rendelkeztünk. Az egyik az, amelyiket amúgy is már használunk, a másik pedig amit akarunk Ez pont a nappali kellős közepén van, és még hely is van a kandallónak. Akkor mi a gond?

A kandalló kimenő füst csöve igen csak vastag, így egy kisebb bontást igényel majd a berakáskor, és úgy kell majd megcsinálni, hogy azért szép is legyen, és mutatós is. Én legszívesebben akár besüllyeszteném a falba, csak itt olyan papír vékonyak a falak, hogy nem lehetséges. Nem baj, azért biztosan találunk majd valami szép megoldást erre is. Sok érdekes beépítési ötletet találtam az interneten böngészve, persze nem mindegyiket lehet megvalósítani nálunk, hiszen ahány ház annyi féle, és annyi szokás. Ez az oldal nagyon tetszett, mert találtam sok hasznos dolgot rajta.

A fűtési szezon

Lassan nem kell már fűteni, ez igen szerencsés, hiszen amit idén nem használtunk el, azt megspóroltuk jövőre. A fával pedig mindig jó spórolni, hiszen nem olcsó mulatság. Igaz, ezzel a fűtéssel ami most van, és a kandallóval sokat fogunk spórolni. Hiszen mostanában, és majd kora ősszel, amikor az ember egy kis melegre vágyik, de majd csak estére, akkor a kandalló melege pont elég lesz majd. Imádni fogom, ahogy ott ropog majd a tűz, és nézhetem a fényét. Te gondoltál már arra, hogy nektek is milyen jó lenne esetleg?

Nagyon várom, hogy ősszel majd begyújthassak benne. Tudom, még odébb van, és addig lesz még sok fúrás, faragás, beépítés, de én már most várom a fűtési szezont.